Amandel-havertaart versierd met perzik

amandel-havertaart_met_perzik.pngIngrediënten

300 ml havermelk Oatly, rijstemelk Lima, of amandelmelk Ecomil
200 ml amandelroom Ecomil
4 g agar-agar Lima
500 ml soya cuisine Provamel
12 eetlepels amandelpoeder Biofood
6 eetlepels amandelmoes
8 eetlepels agavesiroop Allos
10 druppels amandelessence Natali
250 g Petit Beurre Bisson
100 g Provamel bakken en smeren
1 pot perziken Bio fit

 

 

Bereiding

Plet de koekjes en doe ze samen met de margarine in de blender.
Voeg enkele eetlepels water toe en meng alles tot een homogene masse.
Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg en zet in de koelkast om op te stijven.
Doe de havermelk, rijstemelk, of amandelmelk samen met amandelroom in een steelpan en voeg de agar-agar toe.
Roer goed door en verwarm het mengsel. Laat niet koken.
Voeg geleidelijk de soya cuisine toe terwijl je blijft roeren, verwarm tot tegen het kookpunt.
Neem van het vuur, voeg amandelpoeder, amandelmoes, agavesiroop en amandelessence, naar smaak toe.
Laat het mengsel afkoelen, roer regelmatig.
Wanneer het mengsel voldoende afgekoeld is, op de taartbodem gieten.
Een nachtje in de koelkast laten opstijven, dan pas uit de vorm nemen.
Versier met perziken in schijfjes gesneden.

Smakelijk!