Appel-venkelsalade met pompoen-zonnepitcrunch

appel-venkelsalade.jpgIngrediënten

1 stevige bio appel Elstar of Jonagold, in dunne plakjes geschaafd of in fijne reepjes gesneden, besprenkeld met een beetje citroensap om verkleuring tegen te gaan.
1 venkelknol, in fijne reepjes geschaafd of gesneden
100 g rode rool, in fijne reepjes geschaafd of gesneden
2 el pompoenpitten
2 el zonnepitten  
 
Dressing:
2 el bio olijfolie koudgeperst
2 el citroensap

1 tl bio mosterd
2 el mayonaise
2 el water

Bereiding

Rooster de pompoenpitten en zonnebloempitten in een droge pan.
Voeg de Gula Java kokosbloesemsuiker toe en meng alles goed, blijf roeren om verbranding te voorkomen, tot alles gecarameliseerd is.

Voor de dressing:
Meng water, mayonaise, olijfolie, mosterd en citroensap.
Breng op smaak met peper en Herbamare.

Overgiet het appel-groentenmengsel met de dressing en strooi er de gecarameliseerde pitten over.