Croque tempeh

schermafbeelding_2014-10-07_om_16.59.43.pngIngrediënten

1 rolletje rooktempeh - De Hobbit
Sneetjes Italiaanse kruidenkaas
Volkorenbrood
Olijfolie
Water
Ahornsiroop
Herbamare en peper

Bereiding

Snij de Tempeh in dunne schijfjes van 0,5cm.
Leg deze schrijfjes gedurende 1 uur in de marinade.
Bak de gemarineerde tempeh krokant in een klein beetje olijfolie.
Beleg het brood met de kruidenkaas en gebakken tempeh.
Dek af met een sneetje brood.
Bakken in een croque monsieur machine of tussen een grill, desnoods in een wafelijzer.
Serveer met mayonaise, tartaar, ketchup.

Marinade:
Meng 4 soeplepels olijfolie, 4 soeplepels water en 2 soeplepels ahornsiroop.
Kruiden met peper en Herbamare.

Tip: indien het nog een beetje kouder wordt, heerlijk met zuurkool.