Bruine rijstnoedels van pompoen en gember met tofu, groentjes en noten

rijstnoedels.jpgIngrediënten

  • 1 lepel cashewnoten Biofood
  • 1 eetlepel roasted sesam tamari soya dressing van Lima
  • 1 koffielepel gula java brut van Amamprana
  • 100 g tofu basilico of tofu amandel-sesam van Taifun
  • 100 g broccoli
  • 1/4 paprika in reepjes
  • 1/2 teentje knoflook
  • handvol pijnboompitten
  • 80 g bruine rijstnoedels met pompoen en gember Terrasana
  • Beetje olijfolie of sesamolie

Bereiding

Hak de cashewnoten zeer grof, rooster ze in een droge pan tot ze lichtbruin zijn.
Voeg een eetlepel roasted sesam tamari soya dressing en de gula java brut toe.
Bak de noten onder voortdurend roeren tot ze mooi bruin zijn, zonder ze te laten verbanden.
Stoom of kook de broccoli beetgaar.
Snij de tofu in kubusjes van 1 cm en bak in olijfolie of sesamolie.
Kook de noedels, hou de kooktijd goed in de gaten en proef regelmatig of ze hun gaarheid al hebben bereikt.
Stoof de paprika gaar in een beetje olijfolie samen met de gehakte knoflook.
Voeg de broccoli toe, samen met de noten, en als laatste de gebakken tofublokjes.
Werk af met pompoenpitten.
Serveer de noedels in een diep bord met daarop de tofu-groenten-notenmengeling.
Besprenkel, naar smaak, met een beetje roasted sesam tamari soya dressing.
 
Smakelijk!